• equisimulator

Werking

De Equisimulator  puur aangedreven op de ruiter, niet elektronisch, en kan daarom ook worden gebruikt op locaties waar geen elektriciteit beschikbaar is.

Het is ideaal voor zowel freelance-instructeurs als voor gebruik op de maneges. In tegenstelling tot elektronische simulators, gaat deze machine gewoon niet mee als de interactie van de rijder niet helemaal correct is.

Met andere woorden, het reageert erg op dezelfde manier als een paard vaak doet als zijn beweging wordt belemmerd, en voor veel ruiters is het behoorlijk ontnuchterend, wanneer ze zich realiseren dat als hun zit een machine kan blokkeren, hoeveel meer kan het een levend paard blokkeren?

Heather Moffett: “Ik heb de originele machine en twee elektronische Equisimulators gebruikt, die letterlijk duizenden ruiters lesgaven in de bijna 20 jaar durende periode, maar ik ben erg enthousiast, met mijn Nederlandse collega’s en vrienden, om deze machine te kunnen aanbieden tegen een betaalbare prijs. prijs.

Het is absoluut noodzakelijk dat de operator extra training heeft. Training  wordt gegeven op mijn boerderij in Zuid-Devon tegen een extra prijs, en ook bij Fiona’s Equestrian Centre (Remedio) in Holland.”